Groot Hypotheken B.V.


link naar de RSS Feed van de laatste nieuwsberichten meld deze pagina op Twitter meld deze pagina op Facebook

Doorstromer - Introductie

Doorstromer - Introductie

Gaat u een huis kopen? Gefeliciteerd! Hiervoor heeft u waarschijnlijk een hypotheek nodig. Het is handig vooraf te weten wat er dan op u af komt en welke gegevens u nodig heeft. Een goed voorbereid mens is heeft namelijk het halve werk. Daarom geven wij u een korte opsomming van waar u aan moet denken. 

Drie weken de tijd

Heeft de verkopende makelaar uw bod geaccepteerd, dan ondertekent u kort daarop het voorlopig koopcontract. Doorgaans moet u drie weken na ondertekening van dit contract de hypotheek geregeld hebben. Regelen wil zeggen dat de notaris na deze periode een bankgarantie moet hebben van de geldverstrekker of 10% van de aankoopsom. Krijgt u de financiering niet rond, dan gaat de aankoop niet door. Zorg er dus voor dat u zeker weet dat u het bedrag voor de financiering kunt lenen vóór u tekent. De hypotheek gaat pas daadwerkelijk in bij de overdracht van uw woning.

Onafhankelijk adviseur

Drie weken klinkt lang, maar u doet er verstandig aan snel naar een hypotheekadviseur te stappen, het liefst voor u een eerste bod doet. U kunt het beste een onafhankelijk hypotheekadviseur kiezen. Deze vergelijkt verschillende aanbiedingen voor u, terwijl een bank gebonden is aan haar eigen producten. Heeft uw adviseur een goed beeld van uw wensen en mogelijkheden, dan kan hij samen met u de juiste hypotheek kiezen en is na ondertekening van de offerte de financiering in principe rond.

Benodigde papieren

Voor de offerte-aanvraag heeft een adviseur, naast uw paspoort, loonstrook en het voorlopig koopcontract, diverse papieren nodig:

  • kopie vast contract of werkgeversverklaring;
  • taxatierapport;
  • WOZ-waarde woning.

In het taxatierapport is onder andere de executiewaarde van uw woning opgenomen. Dit is het bedrag dat uw woning oplevert bij gedwongen verkoop. De hypotheekadviseur heeft dit bedrag nodig om te bepalen hoeveel u mag lenen. De WOZ-waarde van de woning is nodig voor de berekening van uw netto maandlasten. Deze waarde wordt periodiek herzien en kunt u opvragen bij de verkopende partij.

Bel of e-mail ons gerust voor een gratis informatiegesprek. Het telefoonnummer is 0224 296 000, het e-mailadres is info@groothypotheken.nl Wij zijn u graag van dienst!